Till senaste kommentaren

Varför ställs föreningsstämman den 27 maj in?

Jag undrar varför Blomsterfondens styrelse beslutade att ställa in föreningsstämman den 27 maj 2020?

Kommentarer

 • Hej Per,
  Tack för din fråga!

  Under våren 2020 har världen och Sverige drabbats av en pandemi (coronavirus/COVID 19) som satt hela samhället i en exceptionell situation. Blomsterfondens styrelse och ledning följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vidtar kontinuerligt anpassade åtgärder.
  Blomsterfonden har idag över 53 000 medlemmar och har av tradition en välbesökt föreningsstämma varje år där flera hundra medlemmar samlas i samma lokal. Stämmobesökarnas ålder är hög och tillhör riskgruppen för coronasmitta.

  Skälet till att föreningsstämman ställs in är följande:
  1. Regeringen har beslutat att allmänna sammankomster över 50 personer ej är tillåtet
  2. Av Folkhälsomyndighetens allmänna råd framgår det att personer över 70 år och andra riskgrupper skall undvika att vistas på platser där människor samlas. Som tex en föreningsstämma med fler hundra deltagare
  3. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att årsmöten och föreningsstämmor skjuts upp eller genomförs digitalt. Styrelsen och ledningen i Blomsterfonden gör idag bedömningen att en digital stämma inte är möjlig att genomföra då digitala verktyg kan vara svåra att anpassa till Blomsterfondens äldre målgrupp.

  Vänliga hälsningar,

  Blomsterfonden

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.